"Mathieu rijdt nu al veel te rap om nog 10% sterker te worden of 10 seconden per ronde sneller te rijden"

Redactie
| 16 reacties
"Mathieu rijdt nu al veel te rap om nog 10% sterker te worden of 10 seconden per ronde sneller te rijden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het werd afgelopen weekend nog eens duidelijk: ook dit seizoen valt er absoluut niet te sollen met een dominante Mathieu van der Poel, die naar eigen zeggen zijn topvorm nog niet beet heeft. Ook Niels Albert was onder de indruk na zijn twee op twee in Boom en Bern.

In Boom en Bern was van der Poel alweer de sterkste. "Ik zag tot twee keer toe een alweer sterke van der Poel aan het werk", vertelt Albert in HLN. "Dat hij nog geen supergevoel heeft, beweert Mathieu. Ai, dan ziet het er niet goed uit voor de concurrentie. Ik herken het, hoor. Als je zoals hij nog niet veel gecrost hebt, krijg je de indruk dat je nog een stuk beter kan."

Meer 'fond'

"Hij zal zeker nog wat meer 'fond' krijgen, daar ben ik van overtuigd. Maar een spectaculair groot verschil zal dat nu ook weer niet met zich meebrengen. Ik zie hem niet plots nóg tien procent sterker worden of tien seconden per ronde sneller rijden. Daarvoor rijdt hij nú al veel te rap."

Het verschil met wereldkampioen Wout Van Aert is momenteel duidelijk. "Méér dan Wout heeft Mathieu momenteel overschot. Dat merk je aan zijn manier van koersen. Vast op zijn fiets, technisch perfect, nauwelijks te betrappen op foutjes. Dat het mountainbiken hem daarbij dient, wil ik best geloven. Vooral wat explosiviteit betreft."

Extra spankracht welkom

"Toch denk ik dat hij in de eerste plaats zijn voordeel puurt uit zijn megatalent en multiflexibiliteit. Laat van der Poel bij wijze van spreken het veldritseizoen voorbereiden op een crossmotor en hij zal er nóg staan. Feit: hoe miniem de kloof met Van Aert ook is, ze volstaat", aldus de ex-wereldkampioen, die beseft dat er een moeilijke opdracht te wachten staat voor zijn ex-pupil Van Aert. 

"Krijg dat gaatje de komende weken maar eens dicht. Ik verwacht niet meteen een ander wedstrijdbeeld, aanstaande zondag in de derde manche van de Superprestige in Ruddervoorde. Al is het voor organisatoren en publiek toch stiekem hopen op wat extra spankracht. Want een nieuw seizoen waarin Mathieu en Wout constant de eerste twee plaatsen bezetten: daar zit niemand echt op te wachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties