Erwin Vervecken legt uit wat de DVV betekent voor het veldrijden

Erwin Vervecken legt uit wat de DVV betekent voor het veldrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanaf november wagen de crossers zich naast de Wereldbeker en de Superprestige nog aan een ander klassement: de DVV. De Koppenbergcross opent op 1 november de debatten. Als één van de drijvende krachten achter de organisatie weet Erwin Vervecken wat de waarde van de DVV is in het veldrijden.

"De DVV is pionier geweest in heel wat introducties in het veldrijden. Zo durfde het al in 1998 de allereerste UCI vrouwenveldrit op de kalender zetten. Enkele jaren later was er ook een eerste keer een vrouwenklassement. Een andere belangrijke wijziging was de overstap naar een tijdsklassement met bonificaties sinds de editie 2012-2013", haalt Vervecken aan in Het Nieuwsblad.

Waar het kan, blijft men de omlopen ook vernieuwen. "Op vlak van innovatie van parcoursen is de DVV altijd een stapje voor geweest op de concurrentie. Zo is er het wereldberoemde wasbord van Loenhout of de Toyo Tires hindernis die sinds vorig jaar z'n intrede deed in Hamme."

OPVOLGER VOOR VAN DER POEL

In acht mooie veldritten gaan we op zoek naar een opvolger voor Mathieu van der Poel. "De parcoursen van de Koppenberg of de feestcross van Loenhout zijn absolute klassiekers terwijl Niel één van de oudste crossen van het land is. Dit jaar komt daar een nieuwe cross bij met de Brussels Universities Cyclocross. Deze vier crossen vormen samen met de Scheldecross, de GP Sven Nys, De Flandriencross en de Krawatencross de succesformule van de DVV." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties