Sven Nys legt uit hoe je Mathieu van der Poel moet kloppen: "Want Mathieu en Wout rijden even snel"

Redactie
| 18 reacties
Sven Nys legt uit hoe je Mathieu van der Poel moet kloppen: "Want Mathieu en Wout rijden even snel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peper en zout. Het zijn twee begrippen die de laatste dagen veel in de media kwamen, althans toch in de crosswereld. Sven Nys vindt niet dat dat geforceerd kan worden.

Klaas Vantornout en Mario De Clercq lieten zich recent nog uit over 'te weinig peper en zout' in de cross en de grote twee die te lief zijn voor elkaar. "Ik snap Klaas wel. Maar wat voor zin heeft het om peper en zout te strooien als Mathieu al na vier minuten koers wegknalt? De vatjes kunnen pas uit de kast als de kloof tussen de twee verkleint", vertelt Nys in gesprek met HLN.

Op het WK van begin dit jaar zorgde Adrie van der Poel voor ophef met zijn uitspraken over Van Aert die niet leek te ademen. "Of Wout de situatie keert, zoals begin dit jaar op het WK in Valkenburg. Herinner je de uitspraken van pa Van der Poel. Je kan dat niet forceren. Het moet op natuurlijke wijze ontstaan."

Rijden even snel

Al rest de vraag nog steeds: hoe moet je in godsnaam deze oppermachtige van der Poel kloppen? "Op explosiviteit en techniek. Met de fysieke capaciteiten van Wout heeft het niks te maken. Hij mag dan wat 'logger' ogen, het is puur spiermassa als gevolg van zijn switch naar de weg", weet Nys.

"Hij en Mathieu rijden ongeveer even snel. Maar per balk of bocht geeft hij wel een paar seconden toe. Dat maakt de kloof tussen beiden weer net iets groter. Los daarvan doet Mathieu dingen waar de concurrentie totaal geen antwoord op vindt. Fenomenaal, bij momenten", besluit de ex-wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties