Van Aert denkt aan de sport in zijn geheel: "Als je de cross nu nog saai vind, ken je er niet veel van"

Van Aert denkt aan de sport in zijn geheel: "Als je de cross nu nog saai vind, ken je er niet veel van"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was afzien op de Koppenberg. Voor alle veldrijders eigenlijk en dus ook voor Wout van Aert. Al hield die er nog wel een goed gevoel aan over. Hij zag dat Mathieu van der Poel 'ook maar een mens is' en wees op de spektakelwaarde van de wedstrijd.

Van Aert kraakte onder de druk van Aerts, maar had zich weinig te verwijten. "Ik ben blij met mijn koers en geloofde in de overwinning. Toon kon wel een tandje groter rijden", gaf van Aert toe. "Ik kon dat heel lang compenseren, maar hing in de laatste ronde aan de rekker. Ik kon de aansluiting niet maken en mocht ook niet volle bak rijden, anders had ik niets meer over."

VERTROUWEN OPGEDAAN

De lichaamsbouw speelde volgens hem ook wel een rol. "Ik ben veruit de zwaarst gebouwde van de drie vooraan. Hoe deze cross geëvolueerd is, maakt dat een heel groot verschil. De overwinning was toch kortbij. Ik heb vertrouwen opgedaan voor de vlakkere omlopen."

Bij momenten was het om duimen en vingers van af te likken, deze veldrit. Met spanning tot aan het eind. Daarbovenop kwam ook nog eens de onverwacht moeilijke dag voor Mathieu van der Poel. "Mathieu heeft laten zien dat hij ook maar een gewone mens is. Ik zie elke tegenstander als een waardige concurrent. Als je de cross nu nog saai vind, ken je er niet veel van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties