Wout van Aert haalt specifieke reden aan waarom hij het niet haalde op de Koppenberg

Wout van Aert haalt specifieke reden aan waarom hij het niet haalde op de Koppenberg
Foto: © photonews

Wout van Aert is nog eens dieper ingegaan op de uitslag in de Koppenbergcross. Dat hij niet verder geraakte dan de derde plaats, had volgens hem een welbepaalde reden. Namelijk dat hij het moest opnemen tegen veldrijders die niet zo zwaar gebouwd zijn.

In zijn eerste interview na de cross haalde hij het al even aan. In een gesprek met Het Nieuwsblad had van Aert het er uitgebreider over. "Mijn vetpercentage is even laag als vroeger, maar de voorbije jaren was ik veel lichter qua spieropbouw. Op de Koppenberg moest ik naar boven met gasten die veel lichter gebouwd zijn."

Zijn eerste zege daar dateert van 2014. "Ik weeg nu zeker tien kilo meer. Ik maak gemakkelijk spieren aan en we hebben het moeilijk om dat onder controle te houden. De verklaring? Mijn seizoen als wegrenner. Ik zie geen andere reden."

VLAKKE OMLOPEN

Van Aert laat het niet aan zijn hart komen, want er zijn genoeg veldritten waar het niet zozeer een nadeel zal zijn. "Gelukkig zijn de meeste omlopen vlak in het crossseizoen. Daarbij is het net een voordeel om meer kracht te hebben. Anders zou ik bewust spieren gaan verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties