Veldrijden

Nederlandse vrouwen domineren op EK, maar goud is niet voor Marianne Vos

Nederlandse vrouwen domineren op EK, maar goud is niet voor Marianne Vos

De Nederlandse vrouwen hebben op het EK in Rosmalen hun dominantie verzilverd. De jonge Annemarie Worst werd Europese kampioene. Met Marianne Vos en Denise Betsema stonden er nog twee landgenotes op het podium.

Zoals zo vaak kwam de beste start van onze landgenote Ellen Van Loy. Ook Sanne Cant, die nog niet echt kon overtuigen dit seizoen, was samen met topfavorieten Marianne Vos en Annemarie Worst goed weg. Wie wel ontbraken op het front: onze landgenotes Laura Verdonschot en Kim Van De Steene, donderdag nog aan het feest op de Koppenberg. 

Worst zorgde voor de eerste echte versnelling en alleen Vos kon aansluiten. Al kwamen ook Van Loy en Cant vooraan piepen. Maar later zorgden Sels en Betsema voor een kopgroep van 6. Die laatste, nog niet zo lang overgeschakeld van MTB naar veldrijden, probeerde in de voorlaatste ronde weg te rijden, maar dat was buiten Worst gerekend. 

Worst solo

De jonge Nederlandse van Steylaerts-777 ging solo door en zette iedereen op achterovolgen. Worst had slechts een klein gaatje op Vos en Betsema, Cant was ondertussen al van het voorplan verdwenen. De 23-jarige Worst hield goed stand en pakte zo knap goud.

Vos legde in de sprint voor het zilver haar landgenote Betsema over de knie, waardoor er in Rosmalen een volledig Nederlands podium was bij de vrouwen. De plaatsen 4, 5 en 6 waren voor de Belgische rensters. Cant werd 4e, Van Loy en Sels respectievelijk 5e en 6e. En zo blijft België met alleen nog de elite mannen voor de boeg nog steeds zonder goud achter. 

Reacties 11 reacties

Gerelateerd nieuws