Veldrijden

Sven Nys en Thibau Nys reageren na knappe bronzen plak: "Ook nog gevallen" en "Had dit toch niet echt verwacht"

Sven Nys en Thibau Nys reageren na knappe bronzen plak: "Ook nog gevallen" en "Had dit toch niet echt verwacht"

Op je eerste Europees kampioenschap meteen een medaille pakken: dat is slechts weinig renners gegeven. Thibau Nys lukte het wel, tot groot jolijt van vader Sven.

Nys eindigde derde na Ronhaar en Meeussen. "En dan heb ik in het begin nog heel wat meegemaakt", aldus de jonge Nys bij Het Nieuwsblad. "Ik ben gevallen, ik ben eens achter een paaltje blijven hangen en sukkelde in het zand. Het was niet de perfecte wedstrijd. Misschien wilde ik te hevig zijn. Als ik rustiger blijf, verlies ik minder tijd. Dat moet ik meenemen naar de volgende crossen."

Het hoogst haalbare volgens de zoon van de 'Kannibaal van Baal'. "Ze waren allebei gewoon veel sterker. Daar moet ik me bij neerleggen. Op het einde ben ik nog diep moeten gaan voor het brons. Het was een slopende wedstrijd, zeker in de laatste ronde. Maar met de finish in zicht kan ik iets makkelijker door de muur gaan."

Nys blijft natuurlijk nog maar een eerstejaars junior. "Ja, ik kom nog kracht tekort tegenover de tweedejaars. Vooral in het zand voel ik dat. Als zij eens doortrekken, hang ik meteen op de rekker. Ik moet nog groeien en sterker worden. Mijn derde plek is alvast een goed teken. Maar de weg is nog lang", beseft hij. 

Papa Sven content

Ook vader Sven was natuurlijk in de wolken. "Thibau heeft er het maximum uitgehaald, een verstandige koers gereden en die medaille op karakter gewonnen, want ik zag dat hij het niet onder de markt had onderweg", klinkt het.

"Op het eind rijdt hij een slimme koers en pakt hij het brons in de sprint. Dat is mooi, in zijn eerste jaar als junior. Pim en Witse zijn tweedejaarsjunioren, jongens met meer kracht. Thibau is nog altijd maar 15 jaar en dat speelt toch in deze categorie. Ik denk dat hij heel trots mag zijn op deze medaille en ik ben ook heel fier. Ik had dit toch niet echt verwacht", besluit een trotse vader. 

Reacties 24 reacties

Gerelateerd nieuws