Veldrijden

Toon Aerts kritisch na EK: "Ik ben het kotsbeu, die snelle omlopen"

Toon Aerts kritisch na EK: "Ik ben het kotsbeu, die snelle omlopen"

Geen medaille voor Toon Aerts op het EK veldrijden in Rosmalen. De crosser van Telenet Fidea is de snelle omlopen stilaan beu.

De 'grote twee' pakten goud en zilver, het brons in Rosmalen was voor Sweeck. Geen eremetaal voor Toon Aerts, die wel (opnieuw) bloedde aan de hand. "Het is stilaan een wekelijkse gewoonte om een paaltje te raken door de vele bochten en hoge snelheid", aldus Aerts bij Sporza. "Maar dat hoort zeker bij?"

De modder mag gaan komen van Aerts. "Ik ben het kotsbeu, die snelle omlopen. Ze maken het erger en erger met de weken. Ik vond dit geen parcours om een kampioenschap op te rijden, dus dat is wel een puntje van kritiek. Maar al bij al moet een crosser alles aankunnen. Dat heb ik altijd geleerd", klinkt het. 

Modder, sneeuw en snelheid

"Dat is nu eenmaal wat een crosser moet kunnen. Sneeuw, modder, ... Je moet het allemaal kunnen, net als die snelle wedstrijden in september en oktober. Eigenlijk mag ik niet zagen over de omloop", gaat Aerts verder. 

"Het gaat de laatste jaren steeds sneller met meer bochten. Daar moeten we misschien zelf meer aan werken door bijvoorbeeld meer op weides met bochten te trainen", beseft hij. 

Reacties 28 reacties

Gerelateerd nieuws