Toon Aerts kritisch na EK: "Ik ben het kotsbeu, die snelle omlopen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 28 reacties
Toon Aerts kritisch na EK: "Ik ben het kotsbeu, die snelle omlopen"
Foto: © photonews

Geen medaille voor Toon Aerts op het EK veldrijden in Rosmalen. De crosser van Telenet Fidea is de snelle omlopen stilaan beu.

De 'grote twee' pakten goud en zilver, het brons in Rosmalen was voor Sweeck. Geen eremetaal voor Toon Aerts, die wel (opnieuw) bloedde aan de hand. "Het is stilaan een wekelijkse gewoonte om een paaltje te raken door de vele bochten en hoge snelheid", aldus Aerts bij Sporza. "Maar dat hoort zeker bij?"

De modder mag gaan komen van Aerts. "Ik ben het kotsbeu, die snelle omlopen. Ze maken het erger en erger met de weken. Ik vond dit geen parcours om een kampioenschap op te rijden, dus dat is wel een puntje van kritiek. Maar al bij al moet een crosser alles aankunnen. Dat heb ik altijd geleerd", klinkt het. 

Modder, sneeuw en snelheid

"Dat is nu eenmaal wat een crosser moet kunnen. Sneeuw, modder, ... Je moet het allemaal kunnen, net als die snelle wedstrijden in september en oktober. Eigenlijk mag ik niet zagen over de omloop", gaat Aerts verder. 

"Het gaat de laatste jaren steeds sneller met meer bochten. Daar moeten we misschien zelf meer aan werken door bijvoorbeeld meer op weides met bochten te trainen", beseft hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties