Wervelende start van Wout Van Aert, maar Mathieu van der Poel pakt ook op EK uit met demonstratie

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 28 reacties
Wervelende start van Wout Van Aert, maar Mathieu van der Poel pakt ook op EK uit met demonstratie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft getoond dat het donderdag op de Koppenberg slechts om een offday ging. Op het EK in Rosmalen zette van der Poel de puntjes op de 'i' en knalde hij naar het goud.

De beste start kwam van een ontketende Wout Van Aert. Maar in de tweede ronde kon Mathieu van der Poel, die na de start enkele renners voor zich moest laten, de aansluiting maken bij zijn grote rivaal. En lange twijfelde de uittredende winnaar niet om de wereldkampioen achter zich te laten. Opnieuw vertrokken voor een onemanshow? Het leek van wel, ja. 

Daarachter vormde zich een groepje van 4 renners dat voor het brons streed: de Belgen Michael Vanthourenhout, Toon Aerts en Laurens Sweeck die het gezelschap kregen van de Nederlander Lars van der Haar. Maar zij moesten voor de zoveelste keer aanschouwen hoe de 'grote twee' alweer enkele maten te groot waren voor de concurrentie. 

Demonstratie

Maar terwijl iedereen na de Koppenberg op meer spanning had gehoopt, nam van der Poel alle twijfels weg. Op een parcours helemaal op zijn maat nam hij ronde per ronde meer afstand van Van Aert, die het verschil wel nooit bijzonder groot liet worden. 

Met nog een ronde te gaan volgde de wereldkampioen op goed 17 seconden van zijn rivaal, maar van der Poel kon al vroeg beginnen juichen. Tweede goud op rij voor de Nederlander, Van Aert moest zich (opnieuw) neerleggen bij een tweede plek. Het brons ging naar Laurens Sweeck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties