Michel Wuyts ziet één groot verschil tussen Mathieu van der Poel en de rest: "Het is 1 groot spel voor hem"

Redactie
| 23 reacties
Michel Wuyts ziet één groot verschil tussen Mathieu van der Poel en de rest: "Het is 1 groot spel voor hem"
Foto: © photonews

Het EK werd geen voltreffer voor de Belgen. Bij de elite mannen pakte ons land twee medailles, maar Nederland was met voorsprong de grote winnaar. En aan Mathieu van der Poel? Daar was opnieuw niets aan te doen. Dat zag ook Michel Wuyts.

Mathieu van der Poel maakte zijn favorietenrol helemaal waar bij de profs en toonde opnieuw dat hij de beste van het pak is. "De suprematie van Van der Poel is klaar en duidelijk. Hij is in alle geledingen superieur", vertelt Wuyts bij Sporza. "Het grote verschil met de rest is dat het voor Van der Poel 1 groot spel is, terwijl het voor de rest altijd 'werkendag' is."

Op alle vlakken springt de Nederlander er bovenuit. "Het is simpel: zijn basissnelheid is gewoon hoger dan eender wie én hij heeft ook nog eens een hogere topsnelheid dan eender wie. Als hij die 2 aspecten kan uitspelen, is er niets aan te doen. Daar komt ook nog eens zijn acrobatisch vermogen bij. Hij durft risico's te nemen. Ook daar komt niemand bij hem in de buurt."

Pijnlijk verhaal voor Van Aert

Het is dus af en toe, net als op de Koppenberg, hopen op een offday van de Europese kampioen. "De enige hoop voor de tegenstanders is dat hij af en toe eens een dip krijgt, ook op een parcours waar je dat niet verwacht. Maar dat is wellicht wishful thinking."

Van Aert moest opnieuw genoegen nemen met een 2e plek. Zijn 9e al van het seizoen. "Dat is het meest pijnlijke verhaal van de voorbije weken. Ik ben hier zelf door verrast, want ik weet dat hij op tijd is gestopt op de weg en fris aan het seizoen is begonnen. Het is dus gissen naar een oorzaak. De ellende met zijn vorige werkgever zou ik zeker niet onderschatten. Er wordt nu gesproken over een gerechtelijke procedure die 10 maanden kan aanslepen. Dat is allemaal niet bevorderlijk", weet Wuyts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties