Sabbatjaar? Van Aert dreigt werkloos 2019 tegemoet te gaan

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 28 reacties
Sabbatjaar? Van Aert dreigt werkloos 2019 tegemoet te gaan
Foto: © photonews

Wout Van Aert heeft nog lang geen akkoord beet om volgend seizoen op de weg te koersen. De renner verbrak zijn contract bij Sniper Cycling en zal eerst een akkoord moeten vinden met zijne ex-team.

"Van Sniper zullen we dat akkoord niet krijgen, daar rekenen we niet op", zegt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge in Het Laatste Nieuws. "Maar gelet op de dringende redenen, hebben we het geval voorgelegd aan de internationale wielerunie UCI. Als dat akkoord van de UCI er is, is er niets wat Wout van Aert nog belet om te tekenen bij Jumbo. Ik verwacht nieuws in de loop van november."

Sniper Cycling wacht inderdaad op geld van de renner. "Wij gaan niet akkoord als we niet eerst een financiële compensatie krijgen van Wout van Aert", aldus Rudi Desmet, de advocaat van Sniper Cycling. "Door de contractbreuk van Van Aert zijn we sponsors verloren."

Desmet denkt niet dat de UCI zomaar z'n fiat zal geven. "Dan is een contract niets meer waard. Als de UCI daarin meegaat, zit het wielrennen met een groot probleem." Als er geen akkoord is, kan Van Aert niet op de weg koersen in 2019 en dreigt een sabbatjaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties