Veldrijden

Boezemvriend van Wout Van Aert heeft moeilijke weken achter de rug: "Ik rijd al een maand niet op niveau"

Boezemvriend van Wout Van Aert heeft moeilijke weken achter de rug: "Ik rijd al een maand niet op niveau"

Hij begon in de Verenigde Staten sterk aan het nieuwe seizoen, maar daarna verliep het toch allemaal wat minder bij Tim Merlier, ex-ploegmaat en boezemvriend van Wout Van Aert. De vermoeidheid speelt hem parten.

Merlier begon sterk in de VS, maar zakte na de Amerikaanse Wereldbekers weg en deed nooit meer mee voor de dichtste ereplaatsen. "Ik rijd al een maand niet op mijn niveau", bekent Merlier in Het Nieuwsblad. "Mijn bloedwaarden zijn niet wat ze moeten zijn. Ik ben vermoeid. Ik slaap wel goed, maar ik word nooit fris wakker."

"In de namiddag krijg ik altijd een patat. Oktober is trouwens nooit mijn maand", vervolgt Merlier, die vaak in januari helemaal boven water komt. "Meestal ben ik echt goed voor de kampioenschappen. Over een heel seizoen zijn Van­thourenhout, Aerts en Sweeck beter dan ik, maar in januari moeten ze met mij rekening houden voor de podiumplaats achter Wout en ­Mathieu."

"Het is toch een eer om met zo twee toppers op het podium te mogen staan?"

Mathieu van der Poel domineert het veldrijden, Wout Van Aert stapelt de tweede plaatsen op. Maar Merlier is de 'grote twee' zeker nog niet beu. "Zeker niet. Ik vind net dat ze in de cross moeten blijven", zegt Merlier.  

"Het is toch een eer om met zo twee toppers op het podium te mogen staan? Dat zijn foto's die je later aan de kleinkinderen kan tonen. Ik zeg ook altijd tegen Wout: Je gaat toch niet stoppen met crossen, hè. 'Ik ga nog niet stoppen. Nog niet', antwoordt hij dan."

Reacties 9 reacties

Gerelateerd nieuws