Veldrijden

Herygers over wereldkampioene Cant: "Ik denk dat ze ook wel zelf een beetje ongerust aan het worden is"

Herygers over wereldkampioene Cant: "Ik denk dat ze ook wel zelf een beetje ongerust aan het worden is"

Bij Sanne Cant is het nog steeds wachten op de benen van vorig seizoen. De wereldkampioene eindigde op het EK in Rosmalen niet op het podium en stond bovendien de afgelopen weken slechts één keer op het podium van een klassementscross. Paul Herygers maakt zich ongerust.

"Het is een enorm verschil met vorig seizoen", aldus Herygers bij Sporza. "Het is geweten dat Sanne Cant in november op gang schiet. Maar daar begin ik nu toch een klein beetje voor te vrezen. Het EK vorig weekend was een parcours op haar maat. Er waren zandstroken,  kleine heuvels en er was wat bos. De omloop was echt iets voor haar. Maar Cant heeft het niet klaargespeeld om het podium te geraken."

Niveau gestegen

Of ligt het aan de steeds grotere concurrentie in de vrouwencross? "Het niveau van het vrouwenveldrijden is inderdaad omhooggetrokken", gaat de ex-wereldkampioen verder. "Die jonge getalenteerde garde begint door te breken. Dan denk ik aan Worst, Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado. Maar er is ook Betsema, over wie niemand sprak 2 jaar geleden. Die was toen nog een hobbyveldrijdster."

Het is dus snel hopen op beterschap bij de wereldkampioene. "Als de prestaties in november ook uitblijven, is er nog altijd geen vuiltje aan de lucht", vindt Herygers. "Sanne is de wereldkampioene. Ze mag haar seizoen indelen zoals ze zelf wil. Het kan ook snel verkeren. Maar ik denk dat ze ook wel zelf een beetje ongerust aan het worden is. En dan moeten we het voor haar ook niet erger maken dan het al is."

Reacties 13 reacties

Tags : Sanne Cant

Gerelateerd nieuws