Veldrijden

"Ik had Mathieu liever nog iets langer pijn gedaan, maar daar had ik de benen niet voor"

"Ik had Mathieu liever nog iets langer pijn gedaan, maar daar had ik de benen niet voor"

Aan Mathieu van der Poel is ook dit seizoen weinig te doen, maar Laurens Sweeck probeert de Nederlander toch het vuur aan de schenen te leggen. "Recupereren? Dat mag je Mathieu niet laten doen", reageert de crosser van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

"Ik was heel slecht weg in de eerste ronde, maar ik kon vrij snel opschuiven", vertelde Sweeck na afloop van de cross in Niel. De bronzen plak van het EK in Rosmalen bleef niet in het wiel van Mathieu van der Poel zitten en trok ten aanval. "Of het overmoed was? Het was op de limiet. Er stond hier toch wel wat wind op die lange stukken en dat viel toch even tegen."

"Mathieu reed gewoon te rap en kon dat tempo blijven aanhouden. Bovendien reed hij nog de snelste ronde, wat een goed antwoord was op mijn inspanning", vervolgde Sweeck. "Ik had hem liever nog iets langer pijn gedaan, maar daar had ik de benen niet voor. Ik moest vol doorgaan om er naartoe te rijden. Het viel even stil, maar dat was best nodig voor mij."

Op naar Gavere

"Recupereren, dat mag je Mathieu juist niet laten doen", weet Sweeck. "Ik denk dat de sterkste wint op het einde. Punt. Niemand kan mij verwijten dat ik het niet heb geprobeerd, dus ik kan met een goed gevoel naar huis. We hebben nog een kleine 24 uur om te recupreren voor Gavere, maar hopelijk sta ik daar met goede benen aan de start."

Reacties 16 reacties

Gerelateerd nieuws