Veldrijden

Mathieu van der Poel kiest voor nieuwe aanpak: "Of ik het daar moeilijk mee heb? Toch wel, want het kan beter"

Mathieu van der Poel kiest voor nieuwe aanpak: "Of ik het daar moeilijk mee heb? Toch wel, want het kan beter"

Tijdens de uitzending van de Jaarmarktcross in Niel vertelde Adrie van der Poel dat zoonlief Mathieu misschien niet helemaal top was door zijn nieuwe aanpak. Het was dus de vraag wat die nieuwe aanpak juist inhoudt.

Van der Poel heeft afgelopen week iets minder getraind dan normaal. "Ik pak het een beetje anders dan vorig jaar aan omdat ik merk dat het lastig zal zijn om alles te blijven volhouden", bevestigde van der Poel in Niel. "Dus ik doe bewust soms wat minder."

Al staat de Nederlander erom bekend zich niet graag te sparen. "Of dat moeilijk is voor mij? Toch wel, omdat ik weet dat het misschien wel beter kan. Maar ik probeer meer te doseren, zeker ook omdat de kampioenschappen erg belangrijk zijn voor mij", aldus de Nederlander.

"Ik weet niet of dit een nadeel is voor morgen"

Zondag wordt er opnieuw gecrost. Dan vormt Asper-Gavere het decor. "Of dit een nadeel is? Je voelt dit natuurlijk wel, maar ik weet niet of het een nadeel is", zegt hij. "Soms ben ik de tweede dag beter. Toon (Aerts, red.) reed vorig jaar ook heel erg sterk in Asper-Gavere en met Wout zal er natuurlijk genoeg concurrentie zijn."

Asper-Gavere is altijd een lastig parcours. De regen zal daar geen goed aan doen. "Ik heb liever dat het daar nat ligt, omdat er dan meer techniek bij komt kijken. Ik vind het bovendien ook niet erg om wat modder te hebben", zegt van der Poel nog. 

Reacties 7 reacties

Gerelateerd nieuws