Veldrijden

Mathieu van der Poel maakt ondanks nieuwe zege kruis over DVV klassement: "Ik had geen zin om me volledig kapot te rijden"

Mathieu van der Poel maakt ondanks nieuwe zege kruis over DVV klassement: "Ik had geen zin om me volledig kapot te rijden"

Mathieu van der Poel hield het zeker in het eerste deel van de Jaarmarktcross in Niel toch best spannend. Maar in deel twee stond er opnieuw geen maat op de Nederlander, die wel al met Asper-Gavere in het achterhoofd reed.

Maar van der Poel begon met een geldige reden niet voortvarend in Niel. "Ik heb wel een beetje met zondag in het achterhoofd gereden, want hier een hele cross alleen rijden is heel moeilijk", vertelde van der Poel. "Zoals ik vooraf had gezegd was het best lastig met de wind. Ik had geen zin om me volledig kapot te rijden. Bovendien viel het door het tijdsklassement achter mij niet stil."

Ondanks die zege is van der Poel niet meer met het klassement van de DVV Trofee bezig. "Het zou heel leuk zijn, maar ik ben niet gebrand om dat nog recht te zetten. Ik denk niet dat ik die 4 minuten nog ga goedmaken. Ik probeer gewoon mijn crossen te winnen. Of dat nu met 10 seconden of 1 minuut voorsprong is, dat maakt mij niet zoveel uit", aldus de Europese kampioen. 

Gehavende knie

De knie van van der Poel was gehavend na een valpartij. Maar hij maakt zich geen zorgen. "Als ik val, ligt die knie meteen open. Maar ik heb mezelf niet pijn gedaan", stelt de Nederlander iedereen gerust. "Het was mijn eerste keer hier in Niel, maar het was een leuke sfeer."

Reacties 12 reacties

Gerelateerd nieuws