Veldrijden

Nederlandse veldritrevelatie viel 8 kilo af op 7 maanden tijd: "Veel sterker en veel frisser geworden"

Nederlandse veldritrevelatie viel 8 kilo af op 7 maanden tijd: "Veel sterker en veel frisser geworden"

Afgelopen zondag pakte ze nog een knappe bronzen medaille op het EK veldrijden, straks rijdt ze in Niel haar eerste cross voor haar nieuwe werkgever Marlux-Bingoal. Het gaat de Nederlandse Denise Betsema voor de wind.

Betsema maakte met succes de overstap van MTB naar het veldrijden. Dit seizoen pakte ze 4 zeges en 7 podiumplaatsen in 10 crossen. We mogen haar dus gerust dé revelatie van het seizoen noemen. "Zo'n goede seizoensstart had ik nooit verwacht", vertelt Betsema bij de organisatie van de DVV-cross. "Het eerste doel was de top vijftig halen, het gaat allemaal net iets sneller."

"De voorbereiding was voor mij helemaal nieuw. Voor het eerst heb ik met mijn coach specifieke crosstraining afgewerkt. Op technisch vlak is er dan nog heel veel progressie. Bovendien hebben we in de zomer het mountainbikeseizoen geschrapt. Zo begon ik minder vermoeid aan het seizoen en kon ik intensiever trainen. Dankzij die duurtrainingen is mijn basis nu veel breder geworden", klinkt het. 

8 kilo lichter

Zo viel Betsema liefst 8 kilo af op amper 7 maanden tijd. "Heel zwaar was dat niet", lacht Betsema, die bovendien nog psychologie studeert en in de fietsenwinkel van haar ouders werkt. "Mijn vriend, Sjoerd Malschaert, doet aan fitness en is sowieso al heel lang met voeding bezig. Hij heeft me heel goed begeleid."

"Hoe ik zoveel kilo's ben kwijt geraakt? We hebben gewoon het aantal calorieën naar beneden geschroefd. Gecombineerd met die duurtrainingen ging het dan vrij makkelijk. Dankzij dat gewichtsverlies ben ik veel sterker geworden in het klimmen en voel ik me op het einde van de wedstrijd veel frisser."

Bevestigen

In Niel wil Betsema vooral bevestigen. Zeker in haar eerste cross voor de ploeg van Jurgen Mettepenningen. "De komende maanden hoop ik vaker op het podium te staan. Ook in de klassementscrossen. De wedstrijd in Niel is voor mij al een mooie kans. Op de lange powerstukken op het parcours moet ik mijn snelheid zeker kwijt kunnen", besluit Betsema. 

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws