Nog steeds veel respect voor 'de grote twee': "Plaats Wout altijd voor mij" en "Echte duel met Mathieu nog niet gehad"

Nog steeds veel respect voor 'de grote twee': "Plaats Wout altijd voor mij" en "Echte duel met Mathieu nog niet gehad"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dé uithangborden van het huidige veldrijden zijn Mathieu van der Poel en Wout van Aert, maar is dat wel terecht? De suprematie van van der Poel kan niemand ontkennen, maar Toon Aerts heeft al meer gewonnen dan Wout van Aert. Toch is er volgens de Telenet-renner nog geen sprake van 'de grote drie'.

"Ik heb Wout al drie keer geklopt dit jaar, maar ik plaats hem altijd voor mij. Zelfs als het nu wat minder gaat. Ik kan me wel voorstellen wat hij nu meemaakt, met die contracttoestand enzo. Hij is naar de VS gereisd en wist niet eens of hij kon crossen. Ik heb respect voor hoe hij desondanks blijft crossen", looft Aerts de wereldkampioen in Het Laatste Nieuws.

En hoe zit het dan met de waardeverhouding ten opzichte van de Europees kampioen? "Mathieu van der Poel was er in Iowa en Waterloo niet bij. Op de Koppenberg had hij een volledige offday. In alle andere crossen is Mathieu voor mij geëindigd. Het echte duel met Mathieu heb ik nog niet gehad."

AMBITIEUZE AERTS

Maar vergis u niet: Toon Aerts heeft zeker de ambitie om de andere twee naar de kroon te steken. "Op de Koppenberg voelde ik mij nog iets beter dan in Waterloo en Iowa. We zullen zien of ik die lijn kan doortrekken. Ik verwacht veel van Tabor en Koksijde. Als ik daar win, kunnen we misschien over de grote drie beginnen spreken. Dat moet toch het doel zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties