Ook in de regen staat er geen maat op sterke Mathieu van der Poel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Niel
| 26 reacties
Ook in de regen staat er geen maat op sterke Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft de Jaarmarktcross in Niel naar zijn hand gezet. De Europese kampioen liet halverwege de wedstrijd zijn concurrenten achter zich en kwam solo aan dicht aan de Rupel en de fabriek van Coeck.

Toon Aerts was één van de mannen om naar uit te kijken, want hij won de vorige twee edities in Niel. Maar het was de jonge belofte Tom Pidcock die verrassend de beste start nam. Nee, we kregen voor één keer dus geen furieuze start van Mathieu van der Poel, die zijn grote rivaal Wout Van Aert niet aan de start zag verschijnen in Niel.

Alles bleef goed bij elkaar en halverwege de wedstrijd waren er met de Europese kampioen, Laurens Sweeck en ploegmaats Lars van der Haar en Toon Aerts vier koplopers vooraan. Michael Vanthourenhout moest al vroeg de rol lossen na een valpartij. Van der Poel - die ook ten val kwam - kreeg een gaatje, maar een sterke Sweeck reed dat met Aerts in zijn wiel dicht.

Van der Poel toch solo

Maar het kon niet blijven duren. Deze keer kreeg van der Poel opnieuw een gaatje en was de vogel gaan vliegen in Niel. Ook al was er een schoonheidsfoutje en raakte hij met zijn knie een paaltje. Sweeck had veel gegeven in het begin en zag Aerts hem passeren.

Van der Poel reed uiteindelijk zonder problemen naar de zege. Leider in de DVV Trofee Aerts legde beslag op de tweede plek. Sweeck moest genoegen nemen met de derde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties