Sanne Cant krijgt het niet cadeau maar boekt een deugddoende zege in Niel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Niel
| 6 reacties
Sanne Cant krijgt het niet cadeau maar boekt een deugddoende zege in Niel
Foto: © photonews

De Jaarmarktcross in Niel is bij de vrouwen gewonnen door Sanne Cant. De wereldkampioene klopte in de sprint haar nichtje Loes Sels met sprekend gemak.

Enkele mooie namen ontbraken bij de vrouwen, zo was kersvers Europees kampioene Annemarie Worst er net als meervoudig wereldkampioene Marianne Vos er niet bij in aan de Rupeldijk. En het waren voor één keer dan ook niet de Nederlandse vrouwen die de cross in handen namen. 

Wereldkampioene Sanne Cant was goed weg, net als Ellen Van Loy en Loes Sels. Wat later kwam ook de Britse Katie Compton vooraan aansluiten en bleven ze met vier over. Maar Sels ging enkele keren stevig op de pedalen staan en alleen Cant kon de aansluiting maken, mede dankzij een uitschuiver van de ervaren Van Loy. 

Toch een sprint

In de achtergrond kwam Van de Steene na een slechte start wel dichter en dichter, maar zij kon het leidersduo niet meer vatten. Vooraan probeerde Sels enkele lengtes te nemen op de wereldkampioene, maar Cant beet zich stevig vast in haar wiel. 

Het werd een sprint en daarin stond er geen maat op Cant, die een knappe zege boekte. Sels moest zich tevreden stellen met een tweede plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties