Wereldkampioene Cant de sterkste in 'familiesprintje': "Misschien ben ik nu vertrokken voor een tijdje"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Niel
| 7 reacties
Wereldkampioene Cant de sterkste in 'familiesprintje': "Misschien ben ik nu vertrokken voor een tijdje"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant heeft in Niel dan toch haar eerste klassementscross van het seizoen gewonnen. In de sprint was ze de betere van haar nichtje Loes Sels. En die overwinning doet deugd.

Voor Cant was het een wisselvallige start van het veldritseizoen. Mentaal deed de zege in Niel dan ook deugd. "Het was lang geleden", vertelde Cant na afloop. "Vorige wedstrijd zei ik ook al om nog eens met de zege aan te knopen. Misschien ben ik nu vertrokken voor een tijdje."

In de sprint rekende de wereldkampioene gemakkelijk af met Sels. "Het was een mooie tandem met Loes", vervolgt Cant. "We verstaan elkaar, maar het is niet dat we van elkaar profiteren. Ik wilde als eerste de zandbak in, maar dat wilde zij ook doen."

Sneller dan Sels

Sels gaf het al snel op in de laatste rechte lijn. "Ik maakte nog een foutje, dus ik moest alles op de sprint zetten. En ik weet hoe snel Loes in de sprint is", schaterde Cant het uit, goed wetende dat haar nicht haar kon horen. "Er zat nog iets meer op bij mij dan bij haar."

Cant boekte haar vijfde zege op zeven deelnames in Niel. "Ik kom hier graag. Hier hangt altijd een leuke sfeer door de vele supporters. Dit jaar was het minder technisch, maar ik ben blij dat ik kon winnen. Volgend jaar kom ik zeker terug."

.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties