Lars van der Haar: "Ik kijk niet meteen naar dit klassement, aangezien het op tijd beslist wordt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Lars van der Haar: "Ik kijk niet meteen naar dit klassement, aangezien het op tijd beslist wordt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Telenet Fidea Lions deden het behoorlijk in Niel, met een tweede plek voor Toon Aerts en een vierde stek voor Lars van der Haar. De Nederlander is niet echt grote fan van het tijdsklassement, maar staat wel knap 2e in de tussenstand.

Van der Haar was tot halfweg koers één van de koplopers, daarna moest hij Mathieu van der Poel, Toon Aerts en Laurens Sweeck laten gaan om als 4e binnen te komen. "Ik reed vrij alert. Misschien had ik niet mee moeten gaan met Pidcock aan het eind van de eerste ronde", vertelde van der Haar bij zijn team.

Ploegenspel

"Dat kostte me wel wat energie. Later kon ik mooi mee het ploegenspel spelen met Toon. We wisselden elkaar goed af en lieten af en toe een gaatje vallen." Met succes dus, want het leverde een podiumplek en een 4e plaats op. 

"Uiteindelijk wilde ik graag op het podium staan, maar die stomme banden (Toyo Tires, red.) lagen me niet. Daar moest ik steeds een gaatje laten en dat kreeg ik op het eind niet meer dicht. Ik kijk niet meteen naar dit klassement, aangezien het op tijd beslist wordt. Dat is niet echt mijn ding, maar elke tijdswinst is natuurlijk mooi meegenomen", besluit van der Haar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties