Ondanks podiumplek bezeerde Ellen Van Loy zich ook in Niel: "Dat was even pijnlijk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Niel
| 11 reacties
Ondanks podiumplek bezeerde Ellen Van Loy zich ook in Niel: "Dat was even pijnlijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant en Loes Sels streden zaterdag om de zege in Niel, de derde plek werd weggekaapt door de ervaren Ellen Van Loy. Zij hield Kim Van de Steene nog af in de strijd voor het podium.

De regen maakte het er zeker niet makkelijker op aan de Rupel. "Ik denk dat iedereen wat verrast werd door de regen", vertelde Van Loy na afloop. "Ik kwam ten val op de gladde ondergrond en raakte met mijn bovenbeen mijn stuur. Dat was even pijnlijk. Er ontstond daarna een kloof in de kopgroep en dat dipje kwam ik niet meer te boven."

Van de Steene kwam nog dicht bij de Telenet Fidea-renster, maar Van Loy eindigde toch op het podium. "Kim kwam nog sterk opzetten, maar ik wist dat ik op de lange, rechte stukken over meer power beschikte. Al moest ik wel nog opletten met die gevaarlijke bochten. Maar ik ben blij dat ik op het podium eindigde."

Titelverdedigster in Asper-Gavere

"Op de Koppenberg heb ik de schade beperkt. Er zijn nog heel wat wedstrijden te rijden, maar het is toch beter om met een derde plek naar de wedstrijden van de komende weken te gaan dan met een achterstand", weet Van Loy. 

Zondag wacht er de cross in Asper-Gavere. Vorig jaar verraste Van Loy daar vriend en vijand. "Zondag start ik zeker als titelverdedigster in Gavere. Die wedstrijd komt niet in gevaar", doelt ze op haar valpartij. "Ik ben een taaie beer."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties