Ontketende Mathieu van der Poel toont supervorm van bij de start

Ontketende Mathieu van der Poel toont supervorm van bij de start
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Velen wilden eens een moddercross en ze kregen modder. Niet dat dit iets aan de waardeverhoudingen veranderde. Mathieu van der Poel was opnieuw een klasse te sterk voor de rest en toonde dit in Asper-Gavere van bij de start. De Nederlander is nog altijd ongeslagen in de Superprestige.

De start was amper gegeven of van der Poel ging er al als een bezetene vandoor. Enkel Toon Aerts kon zijn tempo in eerste instantie nog aan. Wout van Aert was de eerste achtervolger, maar volgde wel al snel op meer dan tien seconden.

Aerts hield het iets meer dan twee ronden knap vol vooraan, maar van der Poel bleef constant druk zetten en nam geleidelijk aan toch afstand van de renner van Telent-Fidea. De zware omstandigheden eisten ook hun slachtoffers. Sweeck en Vanthourenhout moesten de strijd vroegtijdig staken.

DUEL AERTS - VAN AERT OM PLEK TWEE

In de strijd om de tweede plaats maakte van Aert de aansluiting bij Aerts. Na vijf van de negen ronden bedroeg het verschil met leider van der Poel wel al meer dan een halve minuut. Een cruciaal moment diende zich in dat opzicht aan in de zevende ronde.

Van Aert reed op de tweede plaats toen hij ten val kwam, maar nestelde zich wel weer in het wiel van Aerts. Die trok dan wel nog eens door op een lastige strook en van Aert kraakte. Zo lagen de posities in de top drie definitief vast. Van der Poel mocht dus nog maar eens het zegegebaar maken. Pidcock en van der Haar vervolledigden de top vijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties