Toon Aerts rekent zich nog niet rijk: "Natuurlijk houd ik nog rekening met Mathieu"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Niel
| 3 reacties
Toon Aerts rekent zich nog niet rijk: "Natuurlijk houd ik nog rekening met Mathieu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts deed gisteren een uitstekende zaak door tweede te worden in de Jaarmarktcross van Niel. Hij is zo steviger leider in de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee, waar overigens niet met punten maar met tijd gerekend wordt.

Na zijn knappe zege op de Koppenberg en zijn 2e plaats in Niel heeft Aerts een bonus van bijna 2 minuten op eerste achtervolger en ploegmaat Lars van der Haar. "Het zijn nog 6 crossen, dus het is veel te snel om te zeggen dat het klassement al binnen is", aldus Aerts.

"In de DVV Verzekeringen Trofee zijn er snelle crossen waar je niet zo veel tijd zal verliezen, behalve in Loenhout en Baal. Maar ik heb er momenteel een goed oog in. Dit is het klassement waar momenteel het meeste mogelijk is voor mij", weet Aerts, die ook wel op zijn hoede blijft. "Bij een mindere dag kan er heel veel gebeuren. Net als bij Mathieu op de Koppenberg", beseft hij. 

Wat met Mathieu?

Mathieu van der Poel verloor 4 minuten op de Koppenberg, maar Aerts is op zijn hoede voor het Nederlandse fenomeen. "Ik houd zeker nog rekening met Mathieu. In Ruddervoorde zagen we dat hij gemakkelijk een minuut kan wegrijden van de rest. Hij kan dat ook op zware parcoursen zoals in Baal en Loenhout."

Tussenstand DVV Verzekeringen Trofee:

1. Toon Aerts 
2. Lars Van der Haar op 01'48"
3. Laurens Sweeck op 02'06"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties