Wout van Aert trekt zich weinig aan van demonstratie van der Poel: "Vooral pijnlijk voor diegene die tweede zit"

Wout van Aert trekt zich weinig aan van demonstratie van der Poel: "Vooral pijnlijk voor diegene die tweede zit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door de pijngrens heen gaan, was het voor Wout van Aert in Gavere. Net zoals voor iedereen eigenlijk. Dat Mathieu van der Poel er dan van in het begin zo'n lel op geeft, helpt waarschijnlijk ook niet. Al mengde van Aert zich op dat moment nog niet in de debatten.

De vroege aanval van van der Poel had dus weinig invloed op van Aert. "Dat is vooral pijnlijk voor diegene die tweede zit. Ik zat te ver op de tweede rij. Ik zat een beetje in het drum. Voor mij was het een rustige start vergeleken met anders", gaf de wereldkampioen toe.

Het was dan zaak om zijn eigen ritme te vinden. "Gavere is een cross waar je kan zeggen: ik ga mijn eigen tempo rijden. Dat heb ik heel de cross zo gedaan. Dan is het nog wel elke klim afzien. Het is zo'n moeilijk parcours dat je geconcentreerd moet blijven."

AERTS STERKER OP DE KLIM

Je zou dan denken dat van Aert de tweede plaats voor zijn rekening neemt, maar dat was deze keer te hoog gegrepen. "Ik kwam nog even bij Toon Aerts, maar hij was op de klim sterker en in de finale was de derde plaatste het hoogst haalbare."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties