Komt de strijdvaardigheid van Wout van Aert nog bovendrijven?

Komt de strijdvaardigheid van Wout van Aert nog bovendrijven?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Constant moeten opboksen tegen een ijzersterke Mathieu van der Poel, er zijn eenvoudigere dingen dan dat. Het lijkt mentaal ook steeds meer door te wegen op zijn uitdager Wout van Aert. In diens commentaren sijpelt toch af en toe een stukje berusting door.

Niet dat Wout van Aert tijdens de cross met een verkeerde instelling aan het rondrijden is. Hij doet altijd wat hij kan en ging ook al wel eens scherp van start. Intussen werd hij al een paar keer op ruime afstand gereden, maar er waren genoeg veldritten waarbij Wout Mathieu in het vizier hield en het verschil beperkte tot een tiental seconden.

Wat wel opvalt, is dat eigenlijk niemand zich waagt aan een psychologische oorlogsvoering met de Europese kampioen. Na het EK zei van Aert: "Je moet realistisch zijn, het zat er niet in." Dat mag dan op zich wel correct zijn, maar hij zou ook een ander signaal kunnen uitsturen. Zo van: 'wacht maar, mijn concurrent zal niet blijven domineren. Mijn moment komt nog.'

MURW GESLAGEN

Die strijdvaardigheid zie je momenteel niet bij hem, murw geslagen door de vele ereplaatsen. Het was nog meer het geval in aanloop naar en na afloop van de Superprestige in Gavere. Dat de derde plaats het hoogst haalbare is, hoef je niet per se te verkondigen richting je tegenstanders.

Eén van zijn quotes voorafgaand aan die cross, was nog merkwaardiger: "Het zal een verrassing zijn als ik win." Niet meteen een statement dat je verwacht van een wereldkampioen. Ook al is er dan iemand die sterker is dan hem, van Aert zou ook duidelijk kunnen maken dat hij het nog lang niet opgeeft.

SPORTIEVE VAN AERT

Wat voor Wout van Aert pleit, is dat hij heel sportief en waardig omgaat met een 'nederlaag'. Die laatste term mag overigens gerelativeerd worden, gezien al het moois wat hij de veldritwereld al geboden heeft. Al is het wel zo dat hij elk greintje gretigheid goed zal kunnen gebruiken als hij het van der Poel nog moeilijk wil maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties