"Nu kom ik wel heel dicht bij Mathieu van der Poel en Wout Van Aert"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
"Nu kom ik wel heel dicht bij Mathieu van der Poel en Wout Van Aert"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts bevestigde in de Superprestige van Asper-Gavere met een tweede plek, zijn tweede van dit weekend. Hij was lang de enige die Mathieu van der Poel kon volgen en verwees Wout Van Aert naar de tweede plek.

Aerts nam een goede start op het militair domein. "Ik pakte uit met een goede start, wat enkele weken geleden nog een werkpunt was", vertelde Aerts bij zijn team. "Ik volgde twee rondes in het spoor van Van der Poel en we bouwden samen al snel een opvallend grote voorsprong uit. Toch voelde ik dat het tempo voor mij een tikkeltje te hoog lag."

Sterker dan Van Aert

De wereldkampioen kwam dan bij Aerts, maar moest het afleggen tegen een ontketende renner van Telenet Fidea. "Wout keerde dan terug, maar bergop voelde ik me wel de betere van hem. Afgelopen zomer voelde ik al dat er bij mij heel wat progressie was. Het is heel leuk en bemoedigend voor mijn ploeg, entourage en mezelf dat die progressie ook wordt omgezet in podiumplekken."

Een nieuwe podiumplek dus voor Aerts. "Het doet deugd om tussen die 2 grote kleppers op het podium te staan. De afgelopen jaren staken Van der Poel en Van Aert er telkens bovenuit. Ik kwam telkens wat dichter, maar nu kom ik wel heel dicht bij hen", zei Aerts nog in het flashinterview. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties