Wout Van Aert vindt ondanks 3e plek in Gavere het plezier terug: "Het was mentaal zwaarder dan ik had gedacht"

Redactie
| 24 reacties
Wout Van Aert vindt ondanks 3e plek in Gavere het plezier terug: "Het was mentaal zwaarder dan ik had gedacht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert eindigde in Gavere opnieuw op het podium, maar meedoen voor de zege zat er ook op het militair domein nooit in. "Maar ik heb mij echt geamuseerd vandaag", aldus de drievoudige wereldkampioen.

In de strijd om plek twee moest Van Aert zijn meerdere erkennen in een sterke Toon Aerts. "Ik was ook niet naar hier gekomen met de hoop dat ik progressie had gemaakt. Het was geen makkelijke week", bekent Van Aert in HNB. "Ik had echt toegeleefd naar de Koppenberg en het EK. En in het verleden is gebleken dat als ik ergens naartoe leef, het meestal ook lukt."

Op de Koppenberg had Van Aert gehoopt op een nieuwe zege. Ook van het EK had hij een groot doel gemaakt. "Dat was mentaal zwaarder dan ik had gedacht. Maar ik heb vandaag in de modder wel het plezier in het fietsen teruggevonden en kijk nu weer vooruit. Dat heb ik deze week te weinig gedaan. Ik heb zelfs spijt dat ik er niet bij was in Niel."

Crossen schrappen

"Maar ik moet nu eenmaal crossen schrappen met het oog op het voorjaar en je weet niet op voorhand welke weersomstandigheden het zullen zijn. In je zetel zitten kijken is dan klote. Maar ik heb mij echt geamuseerd vandaag. In de modder de goede lijnen zoeken, dat was veel te lang geleden."

Maar de modder kon niet beletten dat ene Mathieu van der Poel ook in Gavere oppermachtig was. "Tja, het is wat het is. Het duurt nog twee weekends voor ik een lange stage plan en pas daar zal ik er echt kunnen aan werken. Ik heb altijd gedacht dat ik dit seizoen beter was dan vorig jaar, maar ik weet het niet", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties