Niels Albert na dé verrassing in Gavere: "Je hoeft echt niet uitzonderlijk te zijn om top vijf te rijden"

Redactie
| 5 reacties
Niels Albert na dé verrassing in Gavere: "Je hoeft echt niet uitzonderlijk te zijn om top vijf te rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Niels Albert is het duidelijk: Mathieu van der Poel is de beste crosser aller tijden. Toon Aerts komt steeds dichter, maar kan net als Wout Van Aert zijn voet niet op gelijke hoogte van de Nederlander zetten. Wordt het dan maar wachten op Tom Pidcock?

Volgens Niels Albert zal het nog even duren voor van der Poel er een rivaal bij heeft. "Ik denk niet dat hij snel concurrentie zal krijgen", vertelt Albert in HLN. "Zeker niet van de generatie na hem. Ik vind dat er heel weinig overkomt uit de beloften. Wat Thomas Pidcock zondag deed in Gavere was wel knap. Die jongen is 19 jaar en werd vierde op een zwaar parcours: dat betekent wel iets, vind ik."

Al maakt de ex-wereldkampioen ook een kanttekening. "Maar ik relativeer het ook. Want wie waren de mannen achter hem, en wat stellen die voor? Van der Poel, Van Aert en Aerts zijn heel goeie coureurs, maar hoeveel gaan we er nog noemen Laten we de oefening eens maken en tellen. Laurens Sweeck, zeker, maar die is zondag gevallen. Michael Vanthourenhout is ook een goeie, maar die had een offday en gaf op."

"Wie een beetje talent heeft, staat er snel in de cross"

"Daan Soete vind ik ook niet slecht. Quinten Hermans in principe ook niet, al had ik daar meer van verwacht na wat hij deze zomer liet zien. En Eli Iserbyt staat op bepaalde parcours ook zijn mannetje. Maar dan zijn we rond. Neen, je moet niet meer zoeken, het is op. Pauwels, Meeusen, Bosmans: dat is allemaal voorbij", is Albert scherp. 

Pidcock is één van de grootste talenten op de fiets. Dat bewees hij al meermaals. "Pidcock heeft het goed gedaan in Gavere, maar wie een beetje talent heeft, staat er snel in de cross. Dat is altijd zo geweest. Toen mijn generatie, met Stybar en Boom, overkwam van de beloften, stonden wij er ook meteen. Je hoeft echt niet uitzonderlijk te zijn om top vijf te rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties