Wout Van Aert laat er geen twijfel over bestaan: "Hoe moeilijk het ook is om Mathieu te kloppen, ik geef niet op"

Redactie
| 26 reacties
Wout Van Aert laat er geen twijfel over bestaan: "Hoe moeilijk het ook is om Mathieu te kloppen, ik geef niet op"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

"Ik heb het plezier op de fiets teruggevonden", zei Wout Van Aert na afloop van de moddercross in Asper-Gavere. De wereldkampioen laat er, ondanks enkele insinuaties, geen twijfel over bestaan: stoppen met veldrijden is nog niet aan de orde.

Ook na een moeilijke week met de Koppenbergcross en het EK en een week later de derde plek in Gavere denkt Van Aert nog niet aan stoppen. Ondanks insinuaties in bepaalde media. "Hoelang zeg ik nu al dat ik mijn eigen pad bewandel? Nog nooit heb ik ook maar een keer laten uitschijnen dat ik wil stoppen met crossen", vertelt Van Aert in zijn column bij WielerFlits.be.

"Zelfs zondagnamiddag heb ik nog eens beklemtoond hoe jammer ik het vond dat ik zaterdag Niel moest volgen voor mijn tv-scherm. Ja, ik was er liever bij geweest. Maar ik moet nu eenmaal opletten met overdaad", klinkt het. 

Zijn ereplaatsen omdat hij elke week tegen een sterkere Mathieu van der Poel moet opboksen zijn geen argument voor Van Aert om afscheid te nemen. "En als er nu een reden is waarom ik zou stoppen, dan zeker niet omdat ik elke week verlies. Integendeel: dat motiveert me net om te blijven doorgaan", benadrukt hij. 

"Hoe moeilijk het ook is om Mathieu van der Poel te kloppen op dit moment, geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om op te geven. Vluchten naar de weg zou een wel zeer gemakkelijke oplossing zijn. Nog eens, daarvoor ligt de cross me veel te nauw aan het hart. De sfeer rondom het parcours, de fans die me vooruit schreeuwen. De steun die ik wekelijks krijgt doe me enorm veel plezier en dat wil ik voor geen geld ter wereld missen", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties