Ook Zwitserse belofte van Creafin-Tüv Süd houdt veldrijden voor bekeken en gaat voor de weg: "Het plezier is verdwenen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Ook Zwitserse belofte van Creafin-Tüv Süd houdt veldrijden voor bekeken en gaat voor de weg: "Het plezier is verdwenen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maandag maakte Tijl Pauwels (Marlux-Bingoal) nog bekend dat hij het veldrijden ruilt voor een avontuur op de weg, maar ook de Zwitserse belofte Johan Jacobs volgt zijn voorbeeld. Tot eind december is hij te zien bij Creafin-Tüv Süd, maar daarna wil hij zich laten zien op de weg.

De laatste weken draaide het niet meer zoals Jacobs gehoopt had. "De tegenvallende resultaten in het veldrijden hebben me doen beslissen om de switch te maken", zegt hij op de website van zijn ploeg. "Op de weg ben ik volgende zomer ook nog belofte en die kans wil ik met beide handen grijpen."

Jacobs reed afgelopen zomer een sterke wegcampagne. In het veld kon hij de lijn niet doortrekken.  "Het zat me ook niet mee", bekent hij. "In een Zwitserse cross in Illnau kwam ik ten val. Het duurde een aantal wedstrijd voor ik opnieuw wat in het ritme kwam. Onlangs werd ik opnieuw afgeremd door een tandoperatie. Door de verdoving kon ik een aantal trainingen niet afwerken."

Snel wegteam vinden

"In combinatie met de mindere uitslagen verdween het plezier", aldus de ex-kampioen van zijn land bij de junioren. "Wellicht rijd ik in de kerstperiode nog een paar cyclocrossen voor Creafin-Tüv Süd, maar dat is dan reeds als wegrenner. Het EK in Rosmalen was mijn laatste cross als veldrijder. Ik hoop nu snel een wegteam te vinden om zo in alle rust naar 2019 toe te kunnen werken", besluit Jacobs. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties