Televisiecijfers van het veldrijden zakken drastisch: "De veldritfan is een beetje het noorden kwijt"

Redactie
| 27 reacties
Televisiecijfers van het veldrijden zakken drastisch: "De veldritfan is een beetje het noorden kwijt"
Foto: © photonews

Er wordt in vergelijking met vorig jaar 19% minder naar crossen op televisie gekeken. Dat is het resultaat van een studie van Daam Van Reeth van de KUL.

Vorig jaar waren er gemiddeld 498.013 kijkers in de 8 crossen op open net, dit jaar zijn er dat slechts 405.554. Een daling van 19%. De grootste daling was voor Geraardsbergen, met 35% minder kijkers dan vorig seizoen in Eekloo. Ook Ronse (-34%), Meulebeke (-29%) en Gavere (-21%) doen het een pak minder goed. 

De vrouwen halen dan weer 70% van de kijkdichtheid bij de mannen. En dat zonder echte vedettes. "Maar het blijft vaak spannend tot de laatste ronde", aldus Van Reeth in HLN. "Mathieu van der Poel wint met overmacht. Vorig jaar gaf Wout van Aert meer weerwerk. Nu lijkt het alsof Van der Poel ermee speelt."

VRT naar VTM

In Ronse verloren ze liefst 227.799 kijkers (34%), van 666.415 naar 438.616 kijkers. Dat heeft volgens Van Reeth met de verhuis van de VRT naar VTM te maken. "Daar hebben ze geen veldritcultuur", klinkt het. "De veldritfan is een beetje het noorden kwijt", besluit hij. "De Koppenbergcross op 1 november was de eerste die op de VRT te zien was. Vroeger kon je in september al cross zien op de VRT."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties