Van hen mogen Belgen op termijn concurrentie verwachten: "Heel veel enthousiaste jonge veldrijders"

Van hen mogen Belgen op termijn concurrentie verwachten: "Heel veel enthousiaste jonge veldrijders"
Foto: © photonews

De mondialisering van het veldrijden - of liever het uitblijven daarvan - blijft een probleem, maar mogelijk kan één land in kwestie binnen x aantal jaren zijn steentje bijdragen. Er is immers heel wat talent bij de Fransen.

Het veldrijden bij de profs heeft er in Frankrijk al beter voor gestaan. Er is wel een nieuwe, jonge garde die wel wat in haar mars heeft. "Frankrijk is een land met veel enthousiaste, jonge veldrijders. Je hebt hier wedstrijden met 200 nieuwelingen en 180 junioren aan de start", laat crosser Steve Chainel weten aan Het Laatste Nieuws. "Misschien spreken we over vijf jaar anders."

DE WEG PRIMEERT

Al is een succesvolle profcarrière voor hen nog geen garantie. "Het probleem is dat er op profniveau geen omkadering is en dat renners dus niet doorgroeien. In Frankrijk telt enkel de weg. En een crosser die uitblinkt in de Tour gaan we niet snel vinden."

Toch komen er crossers zelf met initiatieven. "Ik vind dat we jullie moeten kopiëren. Daarom heb ik drie jaar geleden mijn eigen veldritteam opgericht: Chazal-Canyon. We kunnen geen loon betalen, enkel de verplaatsingskosten, het verblijf en materiaal, maar ik hoop dat het een aanzet is tot meer. Mourey is met zijn eigen crossteam begonnen en ik hoop dat Gadret hetzelfde doet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties