"Goede keuze om mezelf niet op te blazen door achter Mathieu te rijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
"Goede keuze om mezelf niet op te blazen door achter Mathieu te rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aan Mathieu van der Poel was opnieuw niets te doen, maar voor de tweede plek was het wel spannend. Michael Vanthourenhout klopte uiteindelijk Lars van der Haar door te versnellen na de balkjes.

Mathieu van der Poel maakte gebruik van een foutje van Toon Aerts om naar de zege te knallen. "Het was moeilijk", vertelde Vanthourenhout bij Play Sports. "Toon maakte een foutje waardoor Mathieu snel weg was. Ik probeerde om nog dichter te komen, maar hij reed veel te snel. Dan heb ik mijn eigen tempo gezocht om mezelf niet op te blazen. Dat was een goede beslissing."

Vanthourenhout reed wel onder meer Van Aert en Aerts uit het wiel, al had de wereldkampioen wel pech. "Ik heb één ronde alles op alles gezet, waardoor het gaatje groter werd. Het was spannend om die tweede plaats. Die balkjes doe ik heel graag, daardoor kon ik tweede worden."

Tabor

Tabor ligt Vanthourenhout erg goed. "Ik ben er wereldkampioen geworden bij de beloften en vorig jaar werd ik net niet 3e op het EK. Het is een parcours met veel techniek en hoogtemeters. Dat doe ik graag", aldus de West-Vlaming. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties