Straf... Mathieu van der Poel heeft nog slechts 2 hiaten op te vullen op zijn palmares

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Straf... Mathieu van der Poel heeft nog slechts 2 hiaten op te vullen op zijn palmares
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel wint zo goed als overal waar hij aan de start komt. In januari wordt de Europese kampioen veldrijden nog maar 24 jaar oud, maar toch heeft van der Poel al een palmares om U tegen te zeggen. Op de huidige veldritkalender kon van der Poel slechts op 2 locaties nog niet winnen.

Van der Poel won ook al bijna elke wedstrijd in zijn veldritcarrière bij de profs, maar toch zijn er twee veldritten die de Nederlander nog nooit kon winnen. Het zou best een goede quizvraag kunnen zijn voor de fans van het fenomeen uit Kapellen, maar alleen in Sint-Niklaas en Hasselt kon van der Poel nog nooit het zegegebaar maken. 

Ook in de Limburgse hoofdstad zal dat zegegebaar er dit seizoen (nog) niet komen, want er wordt op 1 december in Hasselt gecrost. Van der Poel laadt dan de batterijen op in het Spaanse Benicassim. De Waaslandcross in Sint-Niklaas vindt dan weer op 23 december plaats. 

Sinds zijn aanwezigheid in het veldrijden kon van der Poel ook nooit winnen in Fiuggi, Las Vegas, Spa-Francorchamps en Milton Keynes, maar die crossen zijn allemaal van de veldritkalender geschrapt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties