Vader Adrie van der Poel over de winnaar in Mathieu: "Ik heb hem maar één keer op een foute reactie kunnen betrappen"

Redactie
| 10 reacties
Vader Adrie van der Poel over de winnaar in Mathieu: "Ik heb hem maar één keer op een foute reactie kunnen betrappen"

Voetballen, turnen, tennis... Mathieu van der Poel heeft in zijn jeugdjaren veel sporten beoefend, maar koos uiteindelijk voor de fiets. "De lokale turnclub is wel 100.000 keer aan de deur geweest om te vragen of Mathieu niet wilde blijven", aldus Adrie van der Poel.

"Als kind was Mathieu al enorm gedreven", vertelt vader Adrie in HLN. "Voor hij begon te koersen, heeft hij ook gevoetbald, getennist en geturnd. Sporten ging hem goed af. Hij mocht stage lopen bij Willem II, een voetbalclub die in Nederland bekend staat voor zijn goeie jeugdopleiding. De lokale turnclub is wel 100.000 keer aan de deur geweest om te vragen of Mathieu niet wilde blijven."

Doorzettingsvermogen

Mathieu koos echter voor de fiets. "Maar hij wilde fietsen. Ik herken mezelf soms een beetje in hem: Mathieu is een veel completere renner, maar qua mentaliteit lijken we op mekaar, we hebben hetzelfde doorzettingsvermogen", vervolgt hij.

Van der Poel is een echte winnaar. Niet abnormaal als je bijna overal wint waar je aan de start komt. "In principe is Mathieu een goede verliezer. Als hij op zijn waarde geklopt wordt, kan hij dat aanvaarden. Ik heb hem maar één keer op een foute reactie kunnen betrappen. Het is een jaar of drie, vier geleden."

"Hij had niet goed gereden en was boos. Toen hij bij de camper kwam, heeft hij daar zijn fiets 'zachtjes' neergezet. Daar kon ik niet mee lachen. Je moet respect hebben voor je materiaal. Eén keer, maar geen twee keer, heb ik hem gezegd. Het is niet meer gebeurd", besluit Adrie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties