Van der Poel doet het opnieuw in 'zijn' Tabor: "Blij dat ik niet zoals gisteren en tijdens opwarming gevallen ben"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Van der Poel doet het opnieuw in 'zijn' Tabor: "Blij dat ik niet zoals gisteren en tijdens opwarming gevallen ben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Tabor was er opnieuw weinig te doen aan ene Mathieu van der Poel. De Nederlander maakte van een klein foutje van Toon Aerts gebruik om de concurrentie uit het wiel te rijden.

"Na anderhalve ronde was er heel wat gewring en zaten we nog met een grote groep samen", deed van der Poel zijn verhaal voor de camera. "Het was niet de bedoeling om meteen weg te rijden. Op een stuk dat ze het niet echt hadden verwacht, kreeg ik dan toch een kloofje en kon ik mijn ding doen."

Die bonus gaf de Nederlander uiteraard niet meer uit handen. "Ik had die grote kloof niet verwacht, zeker niet op dat technische stuk", aldus de Nederlander. "Daarna had ik het goede gevoel te pakken. Ik ben blij dat ik niet gevallen ben, want gisteren en in de opwarming viel ik wel."

Tabor

Daarna reed van der Poel op eigen tempo naar de zege. "Tabor is een rondje dat me heel goed ligt. Sinds de junioren heb ik hier nog nooit verloren. Ik kom hier super graag, natuurlijk ook omdat ik hier mijn eerste wereldtitel bij de elite heb veroverd", besloot van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties