Sprint beslist in Hamme over de zege bij de vrouwen: Europese kampioene sneller dan Cant, die wel leidster wordt

Bart Ver Elst Sander De Graeve
Bart Ver Elst en Sander De Graeve vanuit Hamme
| 14 reacties
Sprint beslist in Hamme over de zege bij de vrouwen: Europese kampioene sneller dan Cant, die wel leidster wordt
Foto: © photonews

De Flandriencross in Hamme is bij de vrouwen gewonnen door Annemarie Worst. In een sprint was de Europese kampioene sneller dan Sanne Cant. De wereldkampioene is wel de nieuwe leidster in de tussenstand.

Net als de mannen moest de top van het vrouwenveldrijden van het Tsjechische Tabor naar het Oost-Vlaamse Hamme. Het werd net als al vaker in het verleden een spannende strijd in de Flandriencross. 

Tot één ronde voor het einde deden er nog 8 rensters mee voor winst. Hun namen: wereldkampioene Cant en de Belgische vrouwen Sels, Van Loy en Verdonschot, die het gezelschap kregen van Europees kampioene Worst, Arzuffi, Lechner en de ervaren Compton. 

Van De Steene leider af

Arzuffi bepaalde in de slotronde het tempo, maar het werd een sprint met een klein groepje. Arzuffi kwam als eerste uit de bocht, gevolgd door haar ploegmate Worst. De Europese kampioene zat zo beter gepositioneerd dan Cant en kon de wereldkampioene met sprekend gemak achter zich houden. Cant is wel de nieuwe leidster en neemt de leiding over van Kim Van De Steene. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties