Van der Poel rijdt iedereen op een hoopje in Hamme, Meeusen enige die even kon volgen

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Hamme
| 26 reacties
Van der Poel rijdt iedereen op een hoopje in Hamme, Meeusen enige die even kon volgen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Neen, de Flandriencross in Hamme is op geen enkel moment spannend geweest. Bij de elite was Van der Poel al in de eerste ronde ribbedebie, enkel Meeusen kon even volgen.

Meeusen beet zich vast in het wiel van zijn Nederlandse ploegmaat, die eigenlijk meer als een locomotief of derny fungeerde. Van der Poel ging verschrikkelijk hard tekeer. Waar we bij de andere categorieën én de dames te horen kregen dat niemand echt kon wegrijden, was dat bij de profs iets helemaal anders.

Van der Poel degradeerde de tegenstand tot meelopers, excuseer, meecrossers. Dankzij de riante voorsprong, meer dan anderhalve minuut, kan de Nederlander toch nog meedoen om het klassement in de DVV verzekeringen Trofee. Dat ondanks zijn achterstand van meer dan vier minuten die hij opliep op de Koppenberg. Hij won bovendien de sprint aan de Toyo Tires om zo nog een vijftien seconden extra mee te gritsen.

Meeusen moest er in de voorlaatste ronde nog af, enkel voor de derde plaats werd het nog spannend. Sweeck werd derde voor Vermeersch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties