Verwarring alom na afloop van Wereldbeker in Tabor bij vrouwen: "Sta hier met een dubbel gevoel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Verwarring alom na afloop van Wereldbeker in Tabor bij vrouwen: "Sta hier met een dubbel gevoel"
Foto: © photonews

De Wereldbeker in Tabor is bij de vrouwen op een toch wel ongelukkige manier afgelopen. Niemand had de bel van de laatste ronde gehoord, waardoor winnares Lucinda Brand zelf niet door had dat ze gewonnen had.

Ploegmaats Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777) eindigden knap respectievelijk als 2e en 3e, maar ook zij hadden de bel niet gehoord. Dat zorgde voor heel wat verwarring én verbazing na afloop. 

"Ik wist niet dat het de laatste ronde was", zei Europees kampioene Worst bij haar team. "Ik heb de bel in ieder geval niet gehoord. Ik wilde dus wachten tot de slotronde om mijn laatste krachten te gebruiken, maar plots zat het erop. Ik sta hier dus met een dubbel gevoel."

'Hadden kloof kunnen dichten'

Ook Arzuffi had de bel dus niet gehoord. "We kwamen opnieuw in het spoor van winnares Lucinda Brand, met een ronde voor de boeg hadden we de kloof kunnen dichter", aldus de Italiaanse. "Maar die ronde kwam er dus niet. Maar goed, ik lig er niet van wakker. Ik ben blij met mijn derde plaats, dat is het voornaamste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties