Coach Marc Lamberts weet waarom Wout van Aert zijn normale niveau niet haalt

Coach Marc Lamberts weet waarom Wout van Aert zijn normale niveau niet haalt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zijn trainer Marc Lamberts windt er geen doekjes om. Volgens hem haalt Wout van Aert niet het niveau dat je in ideale omstandigheden van hem mag verwachten. Alleen zijn de omstandigheden verre van ideaal. Lamberts heeft de muizenissen in het hoofd van van Aert opgemerkt.

In de Wereldbekermanche in Tabor zag van Aert zijn ambities gefnuikt door een leegloper. "Die lekke band was geen excuus", stelt Lamberts in Het Laatste Nieuws. "Een goeie van Aert, die zijn normale niveau haalt, neemt zijn plaats vooraan altijd opnieuw in."

Muizenissen in het hoofd

Een verklaring hiervoor heeft de coach ook. "Hij koerst met muizenissen in het hoofd. Al twee jaar lang. Het maakt hem minder 'belastbaar' op training. Waardoor ook het trainingseffect vervalt. In competitie kan hij minder diep gaan. Ik zie hem bijvoorbeeld lagere hartslagen halen dan normaal."

Kan de voorlopige 'carte blanche' die Wout van Aert van de UCI kreeg, hem dan geen rust bieden? "Ik heb geen glazen bol, maar ik hoop dat er zo snel mogelijk een oplossing uit de bus komt. Die rust creëert in zijn hoofd. Hem in staat stelt om fysiek opnieuw te bouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties