Mental coach van Wout Van Aert: "Zolang ik dat aanwezig zie, ben ik niet te bezorgd"

Redactie
| 27 reacties
Mental coach van Wout Van Aert: "Zolang ik dat aanwezig zie, ben ik niet te bezorgd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het veldritseizoen verloopt momenteel niet zoals Wout Van Aert verwacht had. Volgens zijn coach zijn er op mentaal vlak te veel beslommeringen, al is hij blij dat hij nog steeds vechtlust ziet bij de wereldkampioen.

"Wout is een denker", legt Rudy Heylen, mental coach van Wout van Aert, uit aan Sporza. "Hij zal dat nooit zomaar aan de oppervlakte brengen, maar je ziet wel dat hij er mee bezig is en dat hij naarstig op zoek is naar een manier om er mee om te gaan. Wout is misschien wel een binnenvetter en perfectionist, dat gaat hand in hand. Zo iemand zal altijd zoveel mogelijk informatie verzamelen om daar mee om te gaan."

"Voor hij die analyses gemaakt heeft, zal hij niet snel naar buiten komen. Dat is eigen aan Wout", zegt Heylen. Van Aert heeft natuurlijk de contractbreuk met Sniper Cycling achter de rug. "Hij had zichzelf daar goed voor geïnformeerd. Hij weet waar hij voor staat, maar die lacune, die tussensituatie waar hij nu in zat, woog eigenlijk nog zwaarder door dan wat hij weet wat er nog te wachten staat."

Beste niveau? 

Volgens Heylen kan de wereldkampioen dit seizoen zijn sterkste niveau nog halen. "Ik maak me sterk van wel. We hebben daar nog tijd voor. Het is al midden november, maar Wout is helemaal niet slecht uit de zomer gekomen. De basis is er nog altijd", klinkt het. "Wout heeft een sterk lichaam, maar als je met een stukje stress en bezorgdheden geconfronteerd wordt, dan laat dat lichaam het niet zo hard toe om alles goed aan te spreken."

"Als er nu een stukje opklaring volgt, dan maak ik me sterk dat die kracht, techniek en het talent weer naar boven zullen komen", zegt Heylen. Bart Wellens liet zaterdag ook nog ontvallen dat hij het mooi vindt dat Van Aert steeds blijft vechten, ook als hij in een verloren positie zit. "Ik vind dat misschien wel de grootste kwaliteit van Wout als mens en als sporter."

"Hij heeft een natuurlijke eigen gebetenheid waarin hij het voor zichzelf niet kan verkroppen om niet alles uit de kast te willen halen. Zolang ik dat aanwezig zie, ben ik niet te bezorgd. Mocht dat op de achtergrond komen, dan moeten we een ander gesprek voeren", besluit Heylen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties