Tom Dumoulin twijfelt nu toch: "We zullen spoedig die knoop doorhakken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Tom Dumoulin twijfelt nu toch: "We zullen spoedig die knoop doorhakken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin is druk bezig met zijn agenda en programma voor 2019 uit te stippelen. En wat blijkt? De Nederlandse kopman van Team Sunweb twijfelt nu toch aan deelname aan de Ronde van Frankrijk.

Met slechts 27 kilometer tegen de klok biedt de Tour geen echt parcours aan voor Dumoulin. "Het schema van de Tour de France is verre van ideaal voor mij", bekent hij in De Telegraaf. "Ik denk niet dat er de afgelopen jaren een grote ronde is verreden die zo slecht bij mijn profiel past."

De Giro heeft in 2019 liefst 59 individuele tijdritkilometers. "In alle opzichten ligt de Giro me veel beter", vervolgt hij. "Maar de Giro heb ik daarentegen al een keer gewonnen, terwijl na de tweede plek achter Geraint Thomas afgelopen zomer mijn grote uitdaging is om de Tour te winnen."

Geen Tour? 

En dus twijfelt de Nederlander nu over deelname aan de Tour. "Eind juli heb ik duidelijk uitgesproken dat die ronde mijn grote doel zou worden. Ik vraag me nu af of ik in 2019 wel alles op de Tour moet zetten. Na de eerste gesprekken met de ploeg neigen we voor een grote ronde te kiezen. Ik heb momenteel niet echt een voorkeur dus de ploeg heeft de doorslaggevende stem."

"We zullen spoedig die knoop doorhakken omdat het hele programma afhankelijk van die keuze is. Om opnieuw de combinatie Giro en de Tour te rijden? Na dit seizoen weet ik hoe zwaar die dubbel weegt en het is verre van ideaal om ieder jaar twee grote rondes te rijden", besluit Dumoulin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties