Wat als Mathieu van der Poel geen profwielrenner geworden was en hij één dag met iemand mocht ruilen...?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Wat als Mathieu van der Poel geen profwielrenner geworden was en hij één dag met iemand mocht ruilen...?
Foto: © photonews

Als jonge knaap kon hij goed fietsen, turnen, voetballen en natuurlijk met de fiets overweg. En dus ging van der Poel resoluut voor een carrière als wielrenner/mountainbiker/veldrijder. "Wat het anders geworden zou zijn? Voetballer", aldus het Nederlandse fenomeen.

Van der Poel kon ook aardig voetballen. "Wat ik zou geworden zijn als ik geen wielerprof was? Voetbalprof misschien", opent van der Poel in De Telegraaf. "Ik kon wel aardig voetballen en heb dat hier in Kalmthout een tijd gedaan. Ik ben nog door Willem II getest en ben tot de laatste acht spelers gekomen toen ik een jaar of veertien was."

"Ze zouden me verder in de gaten houden, maar ik heb toen gekozen voor de wielersport. Ja, je zou nu kunnen zeggen dat ik de goede keuze heb gemaakt. Maar misschien ook wel niet en was ik een nog betere voetballer dan wielrenner geweest."

CR7

Als hij één dag met iemand zou mogen ruilen, dan hoeft de Nederlandse alleskunner niet lang na te denken. "Ronaldo! Een op en top sportman", aldus van der Poel. "Ik zou wel willen ervaren hoe het is om de beste voetballer van de wereld te zijn en dan ook een wedstrijd voor Juventus willen spelen."

"En ja, dan zou ik ook willen zien in wat voor wereld hij leeft met de luxe die hij heeft. Als hij ergens komt, gaan alle deuren voor hem open. Dat hoeft niet altijd, want ik ben heel gelukkig met mijn leven, maar het lijkt me bijzonder om dat een dagje meemaken", eindigt hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties