Ziekte en mindere prestaties in Niel en Gavere verleden tijd: "Tabor was mijn beste cross van het seizoen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ziekte en mindere prestaties in Niel en Gavere verleden tijd: "Tabor was mijn beste cross van het seizoen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michael Vanthourenhout kan terugblikken op een geslaagd crossweekend. Na zijn ziekte die hem vorige week parten speelde, reed de West-Vlaming van Marlux-Bingoal naar een 2e plek in Tabor en een 5e stek in Hamme.

Na een druk weekend én een lange verplaatsing van Tabor naar Hamme ging het er op maandag rustiger aan toe bij Michael Vanthourenhout. "Vandaag was het op het gemak", vertelt Vanthourenhout in gesprek met Wielerkrant.be. "Ik heb enkele oefeningen gedaan voor mijn rug, maar ik zal niet op de fiets zitten."

Zaterdag werd hij knap 2e in Tabor, waar hij ooit al wereldkampioen bij de U23 werd. "Ik mag zeker tevreden zijn over zaterdag", stelt de crosser van Marlux-Bingoal. "Dat was mijn beste cross van het seizoen, samen met de Koppenbergcross. Tabor is natuurlijk een parcours dat mij enorm goed ligt met die hoogteverschillen en de balkjes."

Sweeck sterker

In Hamme sprintte Vanthourenhout mee voor de 2e plek, maar Sweeck en Vermeersch bleven hem voor. "Gisteren was het ook goed, al bleef alles bij elkaar omdat het een moeilijk parcours was om weg te rijden. Laurens was gewoon de sterkste voor de 3e plek. Hij reed lek in de cross en kwam nog helemaal van achteraan. Als je dat nog kan, ben je verdiend 3e", gaf Vanthourenhout toe. 

Ziekte

De renner van Jurgen Mettepenningen is dit seizoen sterk op dreef. Alleen vorig weekend was het minder in Niel en Gavere, al heeft hij daar wel een verklaring voor. "De dag voor het EK was ik al ziek geworden. Op het EK ging het verrassend nog allemaal goed, maar omdat ik daar zo diep was gegaan, voelde ik mij 's avonds minder."

"Ik zat met een verkoudheid en hoofdpijn. Een griep was het niet echt. Ik heb vorige week dan heel weinig kunnen doen met het oog op Niel en Gavere, toch twee erg zware crossen. Vandaar dat ik daar minder was. Maar nu voel ik me terug erg goed", besluit Vanthourenhout. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties