Niels Albert geeft Marc Lamberts gelijk: "Ik wist dat Wout vroeg of laat zou breken"

Redactie
| 14 reacties
Niels Albert geeft Marc Lamberts gelijk: "Ik wist dat Wout vroeg of laat zou breken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De overtuiging dat Mathieu van der Poel één van de beste veldrijders aller tijden is werd afgelopen weekend nog eens versterkt volgens Niels Albert. Ondertussen laat Albert zich uit over de situatie van Wout Van Aert.

Van der Poel ging weer zwaar tekeer in Tabor en Hamme. Dat zag ook Niels Albert. "Achter hem troept het samen. En zitten steeds meer jongens Van Aert op de nek", zegt hij in zijn column in HLN. "Bij momenten overtreffen ze hem zelfs. Aerts, Sweeck, Van der Haar, Vanthourenhout... 'Ik rijd die mannen er zo meteen wel af', kon Wout tot voor kort nog rustig denken. Met de huidige waardeverhoudingen vervalt die garantie."

Coach Lamberts trok gisteren aan de noodbal en hoopt dat het hoofd van de wereldkampioen snel helemaal vrij is. "Marc Lamberts heeft gelijk. Het is een puur mentale kwestie", zegt Albert. "Hoe je 't ook draait of keert: zo'n sluimerende rechtszaak nestelt zich onvermijdelijk in het hoofd. Het zorgt ervoor dat Wout niet zijn normale niveau haalt."

Geen verrassing

"Wat in Tabor gebeurde, verraste me dan ook niet. Ik wist dat hij vroeg of laat zou breken. Wat een kat-en-muisspelletje was het ook de voorbije dagen tussen hem en het kamp-Nuyens. Dreigende boete, schorsing zelfs, het doembeeld om in 2019 zonder ploeg te zitten... Onheilstijdingen alom. Aanslagen op het vertrouwen."

Het wordt afwachten of we de beste Wout Van Aert dit seizoen nog te zien krijgen. "Of het dit seizoen nog goedkomt? De nood aan een concrete oplossing is in elk geval acuut. We zijn straks eind november, de belangrijke eindejaarsperiode komt eraan. 't Zal rap Kerstmis zijn", weet Albert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties