Ontgoochelde Wout Van Aert: "Een offday zoals ik er nog maar een paar heb gehad in mijn profcarrière"

Redactie
| 18 reacties
Ontgoochelde Wout Van Aert: "Een offday zoals ik er nog maar een paar heb gehad in mijn profcarrière"
Foto: © photonews

Wout Van Aert kwam afgelopen weekend alleen in de Wereldbeker van Tabor in actie, maar zijn avontuur in Tsjechië draaide uit op een ontgoocheling én een ondermaats 7e plek. "Een offday zoals ik er nog maar zelden één heb gehad", reageerde een ontgoochelde wereldkampioen.

Van Aert paste zondag voor Hamme (DVV Verzekeringen Trofee) en zette zaterdag dus alles op Tabor. "Ik had uitgekeken naar de wereldbekermanche in Tabor", vertelt hij in zijn column bij Wielerflits. "Omdat ik die buitenlandse opdrachten altijd best leuk vind. Het is ook een aangenaam weekend geworden. Op dat ene uurtje na dan. Een offday zoals ik er nog maar een paar heb gehad in mijn profcarrière."

Achterstand verkleinen

De wereldkampioen kreeg bovendien ook met een lekke band te maken. "Zonder die leegloper had ik wellicht kunnen meedoen voor plaatsen drie, vier en vijf", aldus Van Aert. "Maar op dit parcours blijft het moeilijk om na pech terrein goed te maken als je niet over je beste benen beschikt. Zonde, natuurlijk. Na de WB-manches in de VS had ik gehoopt om de achterstand op Toon Aerts kleiner te maken, maar nu zet ik een stap terug."

"Uiteraard was de ontgoocheling groot. Toch heb ik snel de knop proberen om te draaien. Na de wedstrijd zijn we met de wagen nog een tweetal uur doorgereden naar het pension van Zdenek Stybar. ’s Avonds zijn we in het centrum van Stribro nog iets lekker gaan eten met het hele gezelschap, zondagvoormiddag ben ik 115 kilometer gaan fietsen in de buurt."

Stage in Calpe

Van Aert rijdt dit weekend in Wachtebeke en Koksijde en dan gaat de riem er even af. "Het zal met een dubbel gevoel zijn. Enerzijds omdat ik er absoluut nog niet alles heb kunnen uithalen en ik naar competitie verlang, anderzijds omdat ik op dit moment niet anders kan dan investeren in training om beter te worden."

"Ik laat dan wel af en toe een wedstrijd vallen, toch kan je op één week tijd die dingen niet rechtzetten. Een stage van achttien dagen zonder onderbreking leent zich daar beter toe", besluit de regenboogtrui. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties