Bart Wellens verrast door de huidige staat van het damesveldrijden: "Oei, nu moet ik zien wat ik zeg"

Bart Wellens verrast door de huidige staat van het damesveldrijden: "Oei, nu moet ik zien wat ik zeg"
Foto: © photonews

Bart Wellens oogst dezer dagen succes in het damesveldrijden dankzij de prestaties van Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst. Niet iets wat hij ooit verwacht had. Wellens heeft het veldrijden bij de vrouwen de laatste vijftien jaar enorm zien evolueren.

Toen hij zelf nog renner was, had Wellens zich niet kunnen inbeelden dat hij zich zo met het vrouwenveldrijden zou bezighouden. "Als wij in mijn jonge jaren op training een vrouw tegenkwamen, dachten we alleen maar: Wat komt die in het veld zoeken? Oei, nu moet ik zien wat ik zeg."

Zelfs toen hij meestapte in het verhaal van Steylaerts-777 had Wellens zich nog niet verdiept in die wereld. "Toen ik drie jaar geleden in dit ploegje stapte, moet ik eerlijk bekennen dat ik van geen enkele andere categorie veel kende. Zeker de vrouwen", erkent de ex-renner in HNB. "Tien, vijftien jaar geleden stelde dat heel weinig voor. Toen had je misschien 2 profs, nu gemakkelijk 25."

ONTWIKKELING DANKZIJ VOS EN CANT

De sport is bij de vrouwen dan ook drastisch veranderd. "Dankzij rensters als Marianne Vos en Sanne Cant, dankzij de tv en dankzij het reglement. Tegenwoordig wordt door de ploegen op de beste vrouwen gejaagd. Onze sponsor 777 heeft deze zomer expliciet gevraagd of we er geen derde vrouw konden bijnemen. Dat is Yara Kastelijn geworden, hou haar maar in de gaten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties